The Fell Pony Society (FPS) vil gerne gøre opmærksom på reglerne vedr. registrering af føl der er resultat af inseminering (AI)

Det er vigtigt at den der bruger eller påtænker at bruge denne metode til fulde opfylder reglerne.
Desværre kan fejl gøre at det ikke vil være muligt at få registreret dit føl i Stambogen.
Følgende er uddrag af de fulde regler:
Det anbefales på et kraftigste, hvis du bruger eller påtænker at bruge AI, at læse de fulde regler ( kopier kan tilsendes fra moderforbundet ved at sende en frankeret svarkuvert).

1. Hingste og hoppe ejer skal være medlem af FPS eller datterforbund.
  2. Hingste skal være registreret, have licens og være blodprøve/DNA testet i henhold til FPS regler.
  3. Hopper skal være registreret og DNA testet inden inseminering.
  4. Hingsten vil få udstedt en 1-årig tilladelse fra FPS mod et fast gebyr (pt.25GBP). FPS har til enhver tid ret til at trække tilladelsen tilbage hvis nødvendigt. Der er en grænse på 30 ifolinger pr. hingst pr.år.15 fra moderforbundets land og 15 oversøiske følregistreringer.
  5. Den hingsteholder der deltager i et AI program skal give meddelelse til FPS om mængde sæd solgt, til hvem og yderligere salg indenfor 28 dage.
  6. Følgende formularer skal udfyldes:
    Form A-certifikat fra hingstestation.
    Form B-certifikat for insemineringen.
    Form C-certifikat for bekræftelse af ifoling.
    Bemærk: Alle formularer skal underskrives af dyrlæge og stemples med dyrlægens praksisadresse.
  7. a. Formular A skal udfyldes af dyrlæge og følge container med sæd.
    b. Formular A & C gives til hopperejer til udfyldelse af dyrlæge.
    c. Formular A,B & C skal følge ansøgningen om registrering af føl hos FPS.
  8. Føllet skal DNA testes når det er 3-6 mdr.

Alle formularer fås ved henvendelse til FPSs hovedkontoret.