Har du købt en fell pony og ønsker at registrere den i dit navn, er der 2 muligheder at gøre dette på:

1. mulighed:
(hvis du kender den tidligere ejer)

Hvis du kender den tidligere ejer har du måske, da du fik fell ponyen, også modtaget et stykke papir der hedder TRANSFER OF OWNERSHIP OF PONY OR TRANSFER OF COLT TO GELDING.
Ofte vil dette stykke papir ligge bagerst i ponyens pas.
Hvis ikke det ligger bag i ponyens pas, kan du hente det her.
TRANSFER OF OWNERSHIP
Ejerskifte

På papiret skal du ikke udfylde den første del der hedder TRANSFER TO GELDING, men gå ned til TRANSFER OF OWNERSHIP.
Name of pony: Her skriver du ponyens fulde navn
Reg. no.: Her skriver du ponyens registreringsnummer. Det er det nummer der på de sorte pas hedder noget med FPXXX, og på de hollandske pas er det et langt nummer der som oftest starter med det årstal ponyen er født f.eks. 2003XXXXX. Registreringsnummeret står altid på forsiden af passene.
Sex: Her skriver du om det er en colt (hingsteplag), filly (hoppeplag), mare (hoppe), gelding (vallak) eller stallion (hingst)

Vendors details (previous owner): Det betyder kontakt-oplysninger på tidligere ejer – nogle gange er dette udfyldt af den tidligere ejer, men ellers skal dette udfyldes.
Signature: Tidligere ejers underskrift
Name: Tidligere ejers navn
Address: Tidligere ejers adresse – husk at skrive DENMARK til sidst, så foreningen i England ved hvilket land vi er i.
Telephone number: Tidligere ejers telefonnummer – husk at skrive +45 før telefon nummeret.

Purchasers details (new owner): Her skal kontakt-oplysningerne på dig som ny ejer fyldes ind:
Signature: Din egen underskrift
Name: Dit navn
Address: Din adresse – husk at skrive DENMARK til sidst, så foreningen i England ved hvilket land vi er i.
Telephone number: Dit telefonnummer – husk at skrive +45 før telefon nummeret.

Hvis der under disse felter ikke er klippet af, men der står ”THIS PORTION TO BE COMPLETED…osv – så skal I bare ignorere dette, og ikke udfylde noget her.

Når du har udfyldt denne formular, så sender du den med posten, sammen med fell ponyens pas til The Fell Pony Society i England.
NB! Vi anbefaler at I sender den anbefalet, så risikoen for at passet forsvinder i posten mindskes.
Uanset om du har et hollandsk pas (bordeaux) eller engelsk pas (sort) skal det sendes til England.
Husk at sende penge med til dette – her kan du vælge at vedlægge check eller at overføre via netbank til deres konto. Du kan også bede din bank lave en bankcheck.
Se priser og konto nummer – under ”Priser, adresser og medlemskab af moderforbundet”
Her finder du også adressen til The Fell Pony Society.

2. mulighed:
(hvis du ikke kender den tidligere ejer – f.eks. hvis du har købt din pony af en hestehandler):
Da du ikke kan få en underskrift fra den tidligere ejer om at han har solgt dig denne pony, skal du i stedet bruge det der hedder et Indemnity Certificate, og kan rekvireres her:

The Fell Pony Society

Secretary:  Katherine Wilkinson

Society Office:
Bank House
Boroughgate
Appleby
Cumbria CA16 6XF

Tel/Fax:  01768 353100
Email: fellponysocietysecretary@hotmail.co.uk

Dette er en tro og love erklæring om at du er den retmæssige ejer af pågældende fell pony.

Du udfylder dokumentet på følgende måde:
I …… (owner applicants full name): Her skriver du dit fulde navn
Of …… her skriver du din adresse, husk at skrive DENMARK til sidst – udfyld ikke POSTCODE (postnummer), men sæt postnummeret ind som man ville gøre det på dansk – dvs. Solvej 7, 1111 Solvang, DENMARK
Telephone: Dit telefonnummer – husk at skrive +45 før nummeret
E-mail: skriv din e-mail adresse hvis du har sådan en.

Hereby certify to the Fell Pony Society that I am the rightful owner of the following fell pony:
(Jeg erklærer hermed til The Fell Pony Society at jeg er den rette ejer af følgende fell pony:)

Sæt kryds i hvad fell ponyen er:
Stallion (hingst) Colt (hingsteplag) Gelding (vallak) Mare (hoppe) Filly (hoppeplag)

Is the mare/filly in foal (er hoppen i fol?) – sæt kryds: yes (ja) no (nej)
Name of pony: Her skriver du ponyens fulde navn

Lic. No.: Dette nummer er fell ponyens hingste-licens nummer – så det skal kun udfyldes hvis det er en hingst med licens du har.

Date of Birth: Fødselsdag

Colour: Her skriver du fell ponyens farve Black (sort), Brown (brun) Grey (skimmel)

Microchip no. – Her skriver du dens mikrochip nummer – det kan du finde i hestepasset.

Markings: Her skriver du hvis den har nogle aftegn

Sire: (Far) – du kan finde fell ponyens afstamning i passet – her skriver du det fulde navn på din fell ponys far.
Reg. no.: Faderens registreringsnummer

Dam: (Mor)  – du kan finde fell ponyens afstamning i passet – her skriver du det fulde navn på din fell ponys mor.
Reg. no.: Moderens registreringsnummer
Signed: (underskrevet) her underskriver du

Dated: Her skriver du dato for underskrivelse

Husk at sende penge med til dette – her kan du vælge at vedlægge check eller at overføre via netbank til deres konto (Kontonummer).
Her finder du også adressen til The Fell Pony Society.

Du vil efter et stykke tid modtage din ponys hestepas retur fra The Fell Pony Society i England, hvor de på siden ”DETAILS OF OWNERSHIP” har indskrevet dit navn og adresse samt dato og underskrift.
Du er nu registreret i The Fell Pony Society i England som ejer af ponyen.

Andre dokumenter, som kan være anvendelige:
Købskontrakt DFPF
Sundhedserklæring