Fell Ponyen, der er af Engelsk oprindelse, er i dag på listen over sjældne hesteracer, da der findes færre end 6000 Fell Ponyer i Verden. Denne sjældne race stammer fra grænsen mellem England og Skotland. Det er også her de i sin tid har fået deres navn “Fell”, som er det nordiske navn for fjeld eller bakker.

I det 4 århundrede da romerne havde besat grænsen mellem England og Skotland, blev hjælpetropper kaldt ind for at bemande “Hadrians Wall” der delte de to lande og for at opretholde ro og orden i hele området. Franske, hollandske, spanske og østeuropææiske kavalerier var “udstationeret” her, og med dem også fremmede heste fra spinkle arabere til brede arbejdsheste som Friseren. Et kryds mellem disse heste og The Celtic Pony, menes at danne grundlag for mange af de engelske ponyracer vi har i dag inkl. Fell Ponyen.

Størrelsen på Fell Ponyen blev helt naturligt under 145 cm, da større heste ikke kunne overleve i det barske landskab, der var heller ikke føde nok til at give hvad en stor hest skal have, så naturen sorterede automatisk de store dyr fra og tilbage var Fell Ponyen. Vikingerne brugte Fell Ponyen til at pløje og trække slæder med, og Normannerne brugte dem til at hyrde får med. Under den Industrielle Revolution brugte man Fell Ponyen til at transportere jern fra minerne i nord vest England til fabrikkerne i nord øst England. Kilde: The Fellpony Society.

Fellponyen er en alsidig pony, idet den er velegnet til både dressur og spring og ideel for vogn. Fellponyen er en pony som hele familien incl.den tunge far kan have stor glæde af. Den er fra naturen indrettet med et dejligt venligt sind,der gør den behagelig at omgås. Den er lærenem, samarbejdsvillig og at den samtidig er fantastisk smuk gør det kun bedre.

Fellponyen findes i farverne: Sort,brun og grå, og variere højdemæssigt fra ca 132 til 142,2 cm. Aftegn som blis og sokker er ikke ønskeligt. En lille stjerne og evt lidt hvidt under eller over kode, kan accepteres.